Ladataan... Ladataan...

Oranssinen jauhelihakeitto

Valmistusaineet 6:lle
400 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
9 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
200 g Sipuli
250 g Porkkana
300 g Bataatti, kuorittu
800 g perunaa (punnittu kuorineen)
15 dl Vesi
2 kpl Lihaliemikuutio
0 g mustapippuria
200 g Keittojuurekset
200 g Papuja
0 g Aromisuola/yrttisuola
Valmistusohjeet

Kuori kasvikset. Silppua tai suikaloi sipuli. Paloittele porkkanat, bataatti ja perunat isommiksi tai pienemmiksi paloiksi.

Paista huoneenlämpöinen jauheliha paksupohjaisessa kattilassa yhdessä sipulin kanssa rypsiöljyssä. Kaada joukkoon kiehuva vesi, kuumenna ja lisää porkkanat sekä noin 5 minuutin kuluttua peruna- ja bataattipalat. Kuumenna kiehuvaksi, lisää pussillinen keittojuureksia ja halutessasi kuutioita tai fondia ja keitä lähes kypsiksi. Lisää joukkoon pakastepavut, mausta pippurilla, kuivatuilla yrteillä ja/tai herbamarella ja keitä vielä 6 minuuttia. Tarkista maku.

Yksi annos sisältää 329 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":115,"alcohol":0,"protein":71,"carbohydrates":143},"weight":{"fat":12.5,"alcohol":0,"protein":17.4,"carbohydrates":35.2},"percent_raw":{"fat":0.3483984479706555,"alchohol":0,"protein":0.21587404855749892,"carbohydrates":0.43572750347184563,"alcohol":0},"percent":{"fat":35,"alchohol":0,"protein":22,"carbohydrates":44,"alcohol":0},"total":{"kcal":329,"weight":65.1,"percent":100}}}

 
Sulje