Ladataan... Ladataan...

Oliivicrostini

Valmistusaineet 6:lle
200 g mustia kivettömiä oliiveja
25 g (3 kpl/ 6 annosta) pieniä sardelleja
1 rkl kapriksia
3 kynsi valkosipulin kynsiä
1 rkl (silputtu) tuoretta salviaa
1.5 tl tuoretta timjamia
1 rkl omenaviinietikkaa tai punaviinietikkaa
1.5 dl oliiviöljyä
0.5 tl suolaa
0.25 tl pippuria
2 rkl tuoretta sitruunamehua
1 kpl päivän vanha patonki tai italialainen, rapeakuorinen maalaisleipä
Koristeeksi
1 rkl (silputtu) tuoretta persiljaa
Ohjeet

Jauha oliivit tehosekoittimessa. Hienonna tilavalla työlaudalla sardellit, kaprikset, valkosipulit, salvia ja timjami. Sekoita hienonnetut ainekset sekä viinietikka oliivien joukkoon. Lisää oliiviöljyä tilkka kerrallaan koneen käydessä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Leikkaa leipä noin 12 mm:n viipaleiksi, isot viipaleet kahtia. Paahda leivät uunissa. Levitä oliivitahnaa paksusti leiville ja koristele persiljalla.

Vinkki

Reseptistä tulee noin 18 crostinia eli 3 kpl/ annos.

Yksi annos sisältää 351 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":243,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":89},"weight":{"fat":27.07,"alcohol":0,"protein":4.68,"carbohydrates":22.38,"saturated_fat":4.23,"sugar":0.24,"fibre":2.8,"salt":1.1},"percent_raw":{"fat":0.6923972707627989,"alcohol":0,"protein":0.0531842328320526,"carbohydrates":0.2544184964051485},"percent":{"fat":69,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":25},"total":{"kcal":350,"weight":62.5,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":112.17},"item_type":"recipe","recipe_id":37321,"servings":6}}

 
Sulje