Ladataan... Ladataan...

Muna-merileväkäärö

Valmistusaineet 4:lle
3 kpl kananmunia
0.5 tl suolaa
0.5 dl kanalientä
2 kpl nori-merilevälevyjä
Paistamiseen
2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohjeet

Vatkaa vaahdottamatta kevyesti keskenään kananmunat, suola ja kanaliemi. Leikkaa norilevy pannuun sopivaksi. Sivele pannu öljyllä ja kuumenna keskilämmöllä. Kaada pannuun munaseosta sen verran, että se hyytyy ja peittää pohjan, kun kallistelet pannua edestakaisin 10 sekunnin ajan. Ota pannu liedeltä, peitä pehmeä levy norilla ja kiedo kääröksi. Aloita pannunvarren vastakkaiselta puolelta ja kiedo itseesi päin.

Työnnä käärö pannun vastalaidalle. Kohota sitä hieman ja lisää munaseosta siten, että sitä valuu myös käärön alle. Kallistele pannua, peitä hyytynyt levy norilla ja kiedo kääröksi. Jatka samoin munaseos loppuun, niin että syntyy kerrostettu käärö. Leikkaa käärö sentin levyisiksi paloiksi ja tarjoa sushina. Käärön voi myös leikata vain pariksi palaksi ja tarjota sinällään ruoaksi tai suikaloida ohuelti ja lisätä esim. misokeittoon tai kirkkaaseen lihaliemeen.

Vinkki

Japanissa käytetään suorakaiteen muotoisia omelettipannuja, mutta munakäärön tekeminen onnistuu yhtä lailla pinnoitetussa leipävuoassa, jos se soveltuu liedelle, tai pienessä, pyöreässä ja pinnoitetussa paistinpannussa.

Yksi annos sisältää 112 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":92,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":0},"weight":{"fat":10.2,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":0.1},"percent":{"fat":82,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":0},"total":{"kcal":112,"weight":15.299999999999999,"percent":100}}}