Ladataan... Ladataan...

Monen sipulin soppa juustolla ja leipäkuutioilla

Valmistusaineet 6:lle
1 g sipuleita
0.5 kpl purjoa
3 kpl valkosipulin kynsiä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
1 kpl laakerinlehti
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
3 rkl vehnäjauhoja
2 kpl kasvisliemikuutioita
2 l vettä
1 dl laimentamatonta sitruunanmehua
0.25 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria myllystä
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Pinnalle
2 dl paahdettuja leipäkuutioita
1 dl juustoraastetta, 12% rasvaa
Valmistusohjeet

Kuori sipulit. Halkaise ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi isossa paksupohjaisessa kattilassa ja lisää joukkoon öljy. Kaada sipulit kattilaan, sekoita ja kuullota noin puoli tuntia. Välillä voi panna kannen päälle. Varo etteivät sipulit pala. Leikkaa purjo ja valkosipulit viipaleiksi ja lisää ne kuullottamisen loppuvaiheessa. Jatka kuullottamista kunnes sipulit ovat kullanruskeita.

Ripottele jauhot kattilaan ja sekoittele kunnes jauhot ovat imeytyneet. Lisää kiehuva liemi, laakerinlehti ja persiljasilppu. Lisää sitruunanmehu vasta loppuvaiheessa. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä puoli tuntia tai mielellään pidempään. Pitkä haudutus antaa keitolle parhaan maun.

Poista laakerinlehti ja persiljanoksat. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Jaa keitto kippomaisiin keittolautasiin. Nosta päälle paahdettuja leipäkuutioita ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi grillivastuksen alla tai kuumassa uunissa. Voit tarjota leipäkuutiot ja juustoraasteen myös pöydässä niin, että jokainen saa ripotella niitä itse keittonsa päälle.

Yksi annos sisältää 141 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":86,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":38},"weight":{"fat":9.4,"alcohol":0,"protein":4.1,"carbohydrates":9.5},"percent":{"fat":61,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":27},"total":{"kcal":141,"weight":23,"percent":100}}}