Ladataan... Ladataan...

Mehevä lihamureke ja vihreät pavut

Valmistusaineet 4:lle
1) mureke
800 g Naudan- ja sianliha keskirasvainen (nauta-sikajauhelihaa)
1) Mureke
1 dl korppujauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 tl suolaa
0.25 tl (rouhittu) rouhittua mustapippuria
3 dl maitoa
1 dl (silputtu) sipuli
2 kpl kananmunaa
2) täyte
2 pkt Pippurista crème bonjour -kevyttuorejuustoa
200 g Vihreitä papuja
2) Täyte
2 rkl väkevää sinappia
3) lisäksi
200 g Vihreitä papuja
10 g Margariinia tai voita
3) Lisäksi
0.25 tl suolaa
Ohjeet

Käytä pakastettuja, paloiteltuja vihreitä papuja.

Mittaa kulhoon korppu- ja perunajauhot, mausteet ja maito. Anna vetäytyä kymmenen minuuttia. Kuori ja silppua tällä välin murekkeeseen tuleva sipuli ja sekoita täytteen aineet keskenään.
Tee mureketaikina sekoittamalla turvonneeseen jauhoseokseen sipulisilppu, jauheliha ja munat. Taputtele seos leivinpaperin päälle levyksi ja levitä sen keskelle täyte. Kääri mureke paperin avulla rullalle ja nosta uunivuokaan. Laita paperi roskiin. Taputtele murekkeen pinta siistiksi kylmällä vedellä huuhdelluin käsin.
Kypsennä mureketta 200 asteessa reilu tunti. Nosta kypsä mureke leikkuulaudalle ja leikkaa viipaleiksi tarjoiluvadille.
Keitä lisäkkeeksi papuja suolalla maustetussa vedessä. Asettele ne tarjoiluvadille ja laita päälle nokare margariinia tai voita.

Vinkki

Tarjoa viherpippurikastikkeen kanssa.

Yksi annos sisältää 1029 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":593,"alcohol":0,"protein":295,"carbohydrates":141},"weight":{"fat":66.56,"alcohol":0,"protein":74.49,"carbohydrates":35.72,"saturated_fat":28.97,"sugar":9.8,"fibre":4.86,"salt":4.11},"percent_raw":{"fat":0.5760753588045306,"alcohol":0,"protein":0.28652993377080793,"carbohydrates":0.1373947074246615},"percent":{"fat":58,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":14},"total":{"kcal":1029,"weight":224.51000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":548.45},"item_type":"recipe","recipe_id":217,"servings":4}}

 
Sulje