Ladataan... Ladataan...

Mehevä kaalipiirakka

Valmistusaineet 10:lle
11 g (11g=1 pss) kuivahiivaa
4 dl vettä
1 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
1 g margariinia (rasvaa 60%)
1500 g kaalia
4 tl margariinia (rasvaa 60%)
2 kpl sipuleita
0.5 tl mustapippurirouhetta
0.5 dl siirappia
3 rkl etikkaa
3 tl meiramia
Reseptin osa 2
1 kpl muna
Valmistusohjeet

Sekoita hiiva jauhojen joukkoon. Vaivaa jauhot vähitellen lisäten 42 asteisen veden joukkoon. Lisää suola sekä juokseva margariini ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa. Anna taikinan kohota peitettynä vähintään puoli tuntia.

Valmista täyte. Paloittele kaali ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia pannulla margariinissa kunnes kaali on pehmennyt ja neste haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla, ja meiramilla ja lisää siirappi sekä etikka. Anna täytteen jäähtyä. Levitä kohonnut taikina leivinpaperin päälle uunipellin pohjalle ja reunoille. Anna kohota hetki leivinliinan alla.

Nostele kaalitäyte taikinan päälle ja voitele piirakan reunat kananmunalla Paista uunin alatasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Yksi annos sisältää 264 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":24,"alcohol":0,"protein":35,"carbohydrates":205},"weight":{"fat":2.5,"alcohol":0,"protein":8.4,"carbohydrates":48.8},"percent":{"fat":9,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":78},"total":{"kcal":263,"weight":59.699999999999996,"percent":100}}}