Ladataan... Ladataan...

Mausteista papu-paprikapataa ja kuskusia

Valmistusaineet 4:lle
2 kpl (keskik.) punaisia paprikoita
1 kpl punasipuli
1 kynsi valkosipulin kynsi
2 varsi varsisellerin vartta
400 g (1 tlk/ 4 annosta) kidney-papuja
2 rkl oliiviöljyä
0.5 tl jauhettua juustokuminaa
0.5 tl jauhettua korianteria
0.5 tl paprikajauhetta
1 tlk (400g/ 4 annosta) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
0.25 rkl curry-tahnaa
2 rkl tuoretta korianteria tai minttua hienonnettuna
Lisäksi
4 dl keitettyä couscousia
Ohjeet

Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele hedelmälihat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi selleri. Valuta pavut ja säästä liemi. Kuumenna öljy padassa ja kypsennä siinä paprikaa, sipulia ja valkosipulia sekoittaen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää mausteet mukaan muutamaa sekuntia ennen sipulin pehmenemistä.

Lisää tomaatit ja papujen valutettu liemi, selleri, suola ja curry-tahna. Muista, että curry-tahna on voimakasta. Kiehauta ainekset ja keitä niitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes paprika ja selleri tuntuvat pehmeiltä. Lisää pavut, sekoita ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää hienonnetut maustevihannekset. Keitä couscous kypsäksi. Tarjoa pata couscousin kanssa.

Vinkki

Voit tarjota couscousin sijaan myös riisiä tai pastaa padan lisäksi.

Yksi annos sisältää 615 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":104,"alcohol":0,"protein":114,"carbohydrates":397},"weight":{"fat":11.51,"alcohol":0,"protein":28.46,"carbohydrates":99.08,"saturated_fat":1.6,"sugar":12.67,"fibre":21,"salt":1.55},"percent_raw":{"fat":0.1687312276848624,"alcohol":0,"protein":0.18551207493943628,"carbohydrates":0.6457566973757014},"percent":{"fat":17,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":65},"total":{"kcal":615,"weight":175.87,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":425.56},"item_type":"recipe","recipe_id":19325,"servings":4}}

 
Sulje