Ladataan... Ladataan...

Marokkolainen kasviskeitto

Valmistusaineet 4:lle
1 pussi Quorn Rouhe
2 tl Rypsiöljy
1 tl Juustokumina
1 kpl Paprika punainen
2 g Valkosipuli
0.25 g Purjosipuli
0.5 tl Lime and Mint -mausteseos
12.5 dl Vesi
2 kpl Kasvisliemikuutio
1 prk Yrtti tomaattimurska
1 tlk GoGreen Luomu kikherneet, käyttövalmis
PINNALLE:
2 rkl Basilika, tuore
1 rkl Viherminttu, tuore
Valmistusohjeet

Paista quornrouhe öljyssä pannulla, lisää hienonnettu paprika, valko- ja purjosipuli puolivälissä joukkoon.

Mausta kuivamausteilla (esim. kuivatulla mintulla/muulla yrtillä tai valmiilla mausteskoituksilla) ja harissalla.

Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot ja tomaattimurska.

Lisää maustettu quorn ja keitä noin 10 minuutin ajan.

Lisää lopuksi valutettu tölkillinen kikherneitä.

Hienonna pinnalle tuoretta minttua ja basilikaa.

Huom! Quorn-rouhe on valmistettu mykoproteiinista ja se puolestaan valmistetaan sienikasvista nimeltä Fusarium venenatum käymismenetelmällä oluen ja jogurtin tapaan. Quorn on luonnostaan vähärasvaista (alle 3 %), joten sopii siis (kasvisruokailija)keventäjälle mitä parhaiten. Korvaa se tässä ohjeessa halutessasi soijarouheella.

Tiesitkö? Harissa on tunisialainen, punainen ja tulinen tahna, joka valmistetaan chilistä, valkosipulista ja eri mausteista. Käytä sitä maltilla. Voit korvata sen tässä ohjeessa millä tahansa chilitahnalla tai tuoreella/kuivatulla chilijauheella/-rouheella.

Yksi annos sisältää 227 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":71,"alcohol":0,"protein":77,"carbohydrates":79},"weight":{"fat":7.1,"alcohol":0,"protein":17.3,"carbohydrates":17.8},"percent_raw":{"fat":0.31325657906268584,"alchohol":0,"protein":0.33832693245795414,"carbohydrates":0.3484164884793601,"alcohol":0},"percent":{"fat":31,"alchohol":0,"protein":34,"carbohydrates":35,"alcohol":0},"total":{"kcal":228,"weight":42.2,"percent":100}}}

 
Sulje