Ladataan... Ladataan...

Maki-sushi

Valmistusaineet 10:lle
4 dl japanilaista riisiä tai puuroriisiä
4 dl vettä
5 g (1 rkl/ 10 annosta) sakea tai kuivaa valkoviiniä
2.5 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
7 kpl nori-merilevälevyjä
400 g Lohifileetä
1 kpl (keskikok.) kurkku
5 rkl japanilaista soijakastiketta
1 rkl wasabi-tahnaa
Valmistusohjeet

Pese riisiä kattilassa tai kulhossa, kunnes vesi ei enää muutu sameaksi. Kaada vesi pois, lisää keitinvesi sekä sake tai viini ja anna seistä puolisen tuntia. Kumenna kiehuvaksi ja keitä minuutin verran. Peitä kattila tiiviillä kannella ja keitä pienellä lämmöllä hiljaa poreillen 20 minuuttia. Poista kansi, kun riisi on kiehunut ja pöyhi jyvät puuhaarukalla. Peitä kattila taas kannella ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Siirrä riisi kattilasta matalaan kulhoon. Sekoita nopeasti keskenään riisiviinietikka, sokeri sekä suola ja sekoita riisin joukkoon. Anna riisin jäähtyä hetken aikaa ja peitä sitten kostealla liinalla kuivumisen estämiseksi.

Kuori kurkku ja poista siemenet. Leikkaa lohi ja kurkku ohuiksi suikaleiksi. Pane nori-merilevälevy bambuliinan päälle ja levitä levylle ohut kerros riisiä, mutta jätä noin 5 cm:n alue tyhjäksi. Lisää riisin pinnalle rivi lohisuikaleita ja rivi kurkkua, päällimmäiseksi taas riisiä. Käännä tyhjäksi jätetty reuna täytteen päälle ja kiedo levy rullalle. Paina lujasti bambuliinalla tai pyyhkeellä, niin että saat tanakan rullan. Anna seistä noin 10 minuuttia, jotta kosteus imeytyy norilevyyn ja saa sen liimautumaan kiinni. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabi-tahnan tai raastetun piparjuuren kanssa.

Vinkki

Wasabi-tahnan tilalla voit käyttää hyvin hienoksi raastettua piparjuurta.

Yksi annos sisältää 215 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":53,"alcohol":1,"protein":44,"carbohydrates":117},"weight":{"fat":5.8,"alcohol":0.1,"protein":10.9,"carbohydrates":28.6},"percent":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":54},"total":{"kcal":215,"weight":45.400000000000006,"percent":100}}}