Ladataan... Ladataan...

Lohisushit

Valmistusaineet 30:lle
3 dl puuroriisiä (tai sushiriisiä)
4 dl vettä
0.5 tl wasabitahnaa
400 g lohta
Reseptin osa 2
3 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
Valmistusohjeet

Huuhtele riisi kattilassa kylmässä vedessä käsin pyöritellen. Vaihda vesi kolmesti. Kaada huuhteluvesi pois ja mittaa riisin päälle kylmä keitinvesi.

Nosta kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Keitä riisiä kannella peitettynä kymmenen minuuttia, käännä sitten lämpö pois ja jätä kattila levylle kymmeneksi minuutiksi.

Yhdistä etikka, sokeri ja suola ja kaada seos riisille. Sekoita maustekastike riisiin leikkaavin liikkein, älä painele.

Kun riisi on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, voit aloittaa sushin muotoilemisen. Jos käytät riisin vasta myöhemmin, peitä se kostealla pyyhkeellä ja säilytä huoneenlämmössä. Vaikka riisi säilyy näin vain vuorokauden, sitä ei kannata panna jääkaappiin, sillä kylmässä riisi kovettuu.

1. Leikkaa lohi puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kalapala saa olla riisityynyä pidempi, niin että se laskeutuu riisin yli lautaselle. Lohiviipaleen paksuus on makuasia: Japanissa kala voi olla melkein sentin paksuinen, eurooppalaiset leikkaavat sen ohuemmaksi.
Puserra pienelle lautaselle noin ruokalusikallinen wasabia.

Ota riisikulho ja kalat lähellesi. Varaa viereen wasabi, kulhollinen kylmää vettä ja lautanen valmistuville susheille.

2. Kostuta kädet kylmällä vedellä, jotta tahmea riisi ei takerru liiaksi käsiisi. Ota oikeaan kouraasi vajaa kaksi ruokalusikallista riisiä. Pieni määrä riisiä riittää, sillä palan pitää olla suupalan kokoinen.

Muotoile riisistä pitkulainen, 5 x 2,5 x 2,5 senttinen tyyny. Puristele palaa muutaman kerran, että riisi pysyy kasassa. Älä rutista liian tiiviiksi, ilmavaa riisikimpaletta on miellyttävä syödä.

3. Ota kalapala vasemmalle kämmenpohjalle, sipaise siihen nokare wasabia. Nosta riisityyny kalaviipaleen päälle. Purista riisityyny ja kalaviipale käsin yhteen. Paina kalan reunat kiinni riisityynyyn ja käännä sushi tarjolle kalapuoli ylöspäin.

Tarjoa sushi japanilaisen soijakastikkeen ja wasabitahnan kanssa. Tulisesta pitävät voivat lisätä wasabia annokseensa. Kun syöt riisipallot, kasta ne soijakastikkeeseen kalapuoli alaspäin joko puikoilla tai rennosti sormin.

Yksi annos sisältää 56 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":17,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":27},"weight":{"fat":1.9,"alcohol":0,"protein":3,"carbohydrates":6.6},"percent":{"fat":30,"alcohol":0,"protein":22,"carbohydrates":48},"total":{"kcal":56,"weight":11.5,"percent":100}}}