Ladataan... Ladataan...

Lempeä sellerikeitto

Valmistusaineet 6:lle
1 rkl ruokaöljyä
1 kpl sipuli
1 kynsi valkosipulinkynsi
2 kpl (pieni) Juuriselleriä
6 kpl (keskik.) perunoita
2 kpl appelsiinia
1.5 l kasvislientä (kuutiosta)
0.25 tl suolaa
0.25 tl pippuria
1 rkl (silputtu) persiljaa (koristeeksi maun mukaan)
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset pussillisen sahramia.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Pilko selleri noin 2 cm:n kuutioiksi. Pilko myös perunat. Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä siinä sipulisilppua 3–4 minuutin ajan. Lisää valkosipuli, selleri- ja perunakuutiot. Purista appelsiineista mehu. Lisää kasvisliemi, sahrami ja mehu kattilaan kasvisten joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 20 minuuttia kunnes kasvikset kypsyvät. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele keiton pinta persiljasilpulla.

Yksi annos sisältää 132 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":84},"weight":{"fat":4,"alcohol":0,"protein":3,"carbohydrates":20.6},"percent_raw":{"fat":0.2743717485382847,"alchohol":0,"protein":0.09251213303994617,"carbohydrates":0.6331161184217692,"alcohol":0},"percent":{"fat":27,"alchohol":0,"protein":9,"carbohydrates":63,"alcohol":0},"total":{"kcal":133,"weight":27.6,"percent":100}}}

 
Sulje