Ladataan... Ladataan...

Lehtikaali-papukeitto ja karitsapyöryköitä

Valmistusaineet 6:lle
1 kpl Sipuli
3 rkl Persilja, hienoksi silputtu, tuore
0.5 kpl Sitruuna, punnittu kuorineen, keskik.
2 rkl Cashewpähkinä
400 g Jauheliha, karitsan vähärasvainen, 7% rasvaa (Tamminen)
1 kpl Kananmuna
1 tl Suola, ruokasuola, jodioitu
0.5 tl Mustapippurirouhe
0.5 tl Maustepippuri
0.5 tl Valkopippurijauhe
LISÄKSI
0.5 kpl Purjosipuli, keskikokoinen
15 dl Vesi
3 kpl Kanaliemikuutio, sisältää vehnää
3 kpl Laakerinlehti
200 g Lehtikaali
1 pkt Valkoiset pavut, suuret luomu (GoGreen)
1 pkt Kikherne, luomu (GoGreen)
PAISTAMISEEN
3 tl Rypsiöljy
PINNALLE
1.5 rkl Rosmariini
Valmistusohjeet

Valmistusaika: 40 min

Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Raasta pestystä sitruunanpuolikkaasta kuori, varo raastamasta valkoista, kitkeää osaa. Rouhi pähkinät hienoksi. Sekoita kaikki lihapullamassan ainekset keskenään ja pyöritä pulliksi. (Valitse musta- ja maustepippuri ruohittuna ja valkopippuri jauhettuna). Paista tilkassa rypsiöljyä pannulla kypsiksi. (Muista, että pullat kypsyvät vielä keitossa, eli niiden ei tarvitse olla tummiksi ruskistettuja. ). Halkaise purjo pituussuunnassa, huuhtele ja suikaloi. Kuumenna vesi ja kanaliemikuutiot kattilassa. Lisää purjo, laakerinlehdet sekä maustepippurit. Pese lehtikaalit ja leikkaa pois kova lehtiruoti. Suikaloi. Valuta pavut ja kikherneet. Lisää lehtikaali sekä pavut ja kikherneet liemeen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää myös karitsapyörykät ja keitä hiljalleen, kunnes kaali on pehmentynyt.
Kaada lopuksi joukkoon (puolikkaan) sitruunan mehu ja hienonnettua rosmariinia.

Vinkki

Voit käyttää myös hieman rasvaisempaa karitsan jauhelihaa, joka sopii pyöryköihin erinomaisesti.

Yksi annos sisältää 250 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":109,"alcohol":0,"protein":89,"carbohydrates":52},"weight":{"fat":11.7,"alcohol":0,"protein":21.5,"carbohydrates":12.5},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":36,"carbohydrates":21},"total":{"kcal":249,"weight":45.7,"percent":100}}}