Ladataan... Ladataan...

Lammas-fetaburger

Valmistusaineet 4:lle
4 kpl pitaleipiä
4 rkl valkosipulimajoneesia
100 g fetajuustoa (rasvaa 8%)
8 kpl salaatinlehtiä
Reseptin osa 2
2 kpl valkosipulinkynsiä
400 g lampaan jauhelihaa
2 rkl korppujauhoja
0.25 tl suolaa
0.25 tl mustapippurirouhetta
3 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
Reseptin osa 3
2 kpl valkosipulinkynsiä
200 g mustia kivettömiä oliiveja
2 rkl silputtua ruohosipulia
3 rkl oliiviöljyä
0.25 tl mustapippurirouhetta
1 kpl iso tomaatti
Valmistusohjeet

Valmista ensin oliivitahna. Kuori ja hienonna valkosipulit (hienonna samalla pihveihin tarvittavat kynnet). Valuta oliivit ja hienonna ne veitsellä tai sauvasekoittimella karkeahkoksi silpuksi. Yhdistä oliiveihin valkosipulit, yrtit ja öljy. Mausta mustapippurilla. Anna makujen tasaantua viileässä pari tuntia. Poista tomaatista kova kanta ja siemenet. Kuutioi tomaatti pieniksi paloiksi. Lisää kuutiot oliivitahnan joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Tee pihvit. Sekoita hienonnetut valkosipulit jauhelihan joukkoon. Lisää korppujauhot, oregano ja mausteet. Muotoile massasta neljä pihviä. Paista grillissä tai pannulla melkein kypsiksi.
Grillaa pitaleivät tai lämmitä ne mikrossa. Sivele pitaleipien sisään majoneesia. Murustele feta isohkoiksi paloiksi. Laita palat salaatin ja pihvien kanssa pitaleipien sisään. Lusikoi päälle oliivitahnaa. Tarjoa heti.

Vinkki

Voit korvata pitaleivän myös sämpylällä.

Yksi annos sisältää 588 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":336,"alcohol":0,"protein":109,"carbohydrates":143},"weight":{"fat":37.5,"alcohol":0,"protein":27.3,"carbohydrates":35.9},"percent":{"fat":57,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":589,"weight":100.69999999999999,"percent":100}}}