Ladataan... Ladataan...

Kurpitsa-riisikeitto

Valmistusaineet 6:lle
500 g Oranssia kurpitsaa (ilman kuorta ja siemeniä)
1 kpl sipuli
1 kpl porkkana
1 kpl (keskik.) jauhoinen peruna
2 tl rypsiöljyä
8 dl vettä
2 rkl kanafondia
2 tl (raastettu) raastettua tuoretta inkivääriä
0.25 tl chilijauhetta
0.25 tl kanelia
0.25 tl muskottipähkinää
0.25 tl suolaa
Pinnalle
2 dl kypsää täysjyväriisiä
2 rkl (silputtu) hienonnettua tuoretta persiljaa
Ohjeet

Leikkaa kurpitsalohko 2–3 sentin viipaleiksi ja poista kuori, siemenet ja pehmeä osa. Puolita kuorittu peruna ja viipaloi porkkana ja sipuli. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle vähän öljyä. Paahda 225 asteessa 30–40 minuuttia. Kaada kasvikset kattilaan, lisää vesi ja kanafondi ja hauduta vielä hetken aikaa. Soseuta hienoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta inkiväärillä ja aluksi varovasti muilla mausteilla. Anna kiehahtaa, maistele ahkerasti ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vähän vettä. Valmista keitto jo edellisenä päivänä. Jäähdytä se ja säilytä kylmässä. Lämmitä ja tarkista maku vielä ennen tarjoilua. Keitä myös noin ½ dl riisiä edellisenä päivänä. Sekoita kylmän riisin joukkoon persiljasilppua ennen tarjoilua. Jaa keitto lautasille ja nosta pinnalle 1-2 ruokalusikallista villiriisiseosta.

Yksi annos sisältää 78 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":19,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":51},"weight":{"fat":2.02,"alcohol":0,"protein":1.85,"carbohydrates":12.33,"saturated_fat":0.16,"sugar":2.69,"fibre":3.18,"salt":0.33},"percent_raw":{"fat":0.24244533304326013,"alcohol":0,"protein":0.09881624248069823,"carbohydrates":0.6587384244760418},"percent":{"fat":24,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":66},"total":{"kcal":77,"weight":22.56,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":281.66},"item_type":"recipe","recipe_id":25388,"servings":6}}

 
Sulje