Ladataan... Ladataan...

Kreikkalainen munakoisopata

Valmistusaineet 4:lle
2 kpl suurta munakoisoa
3 kpl lehtisellerin varsia
2 kpl sipulia
4 kpl valkosipulin kynsiä
3 rkl oliiviöljyä
800 g Kaltattuja tomaatteja
1 dl rusinoita
0.5 tl rosmariinia
3 rkl persiljaa hienoksi silputtuna
Valmistusohjeet

Lisäksi suolaa, mustapippuria ja sambal oelek -maustetta.

Huuhdo ja paloittele munakoisot. Pane munakoisotpalat siivilään ja sekoita joukkoon runsaasti suolaa. Anna seistä painon alla 45 minuuttia. Huuhdo munakoisopalat huolellisesti kylmällä, valuvalla vedellä ja purista niistä käsin kaikki vesi pois.
Paloittele lehtisellerin varret. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja selleriä öljyssä muutama minuutti.
Lisää munakoiso, sambal oelek, tomaatit, rusinat, rosmariini ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa vettä. Hauduta miedolla lämmöllä 20 - 55 minuuttia.
Tarjoa lisänä rapeita perunalohkoja, grillattua polentaa, kuskusia tai riisiä sekä tsatsikia ja oliiveja.

Yksi annos sisältää 238 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":105,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":109},"weight":{"fat":11.5,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":26.8},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":46},"total":{"kcal":239,"weight":44.3,"percent":100}}}