Ladataan... Ladataan...

Keitetyt latva-artisokat

Valmistusaineet 4:lle
4 kpl (iso) latva-artisokkaa
Kastike
0.5 dl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa tai soijakastiketta
Ohjeet

Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Mausta suolalla maun mukaan. Leikkaa artisokkien varsi lyhyemmäksi ja laita artisokat kattilaan. Keitä niitä noin 10-15 minuuttia eli kunnes artisokan keskiosa tuntuu haarukalla painaessa pehmeältä. Valuta vesi pois ja tarjoile. Kastikkeeksi sopii oliiviöljy, jonka voit maustaa balsamiviinietiikalla tai soijakastikkeella.

Vinkki

Kun syöt latva-artisokkaa, irrota lehdet käsin ja imeskele niiden pehmeää tyviosaa. Kun lehdet on syöty, kuori ohdakemaiset piikit pohjan ympäriltä pois ja nauti pohja veitsen ja haarukan kera.

Yksi annos sisältää 129 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":102,"alcohol":0,"protein":4,"carbohydrates":23},"weight":{"fat":11.39,"alcohol":0,"protein":0.91,"carbohydrates":5.76,"saturated_fat":1.58,"sugar":0.7,"fibre":2.8,"salt":0},"percent_raw":{"fat":0.7935131787746256,"alcohol":0,"protein":0.028176645895421293,"carbohydrates":0.17831017532995316},"percent":{"fat":79,"alcohol":0,"protein":3,"carbohydrates":18},"total":{"kcal":128,"weight":23.14,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":85},"item_type":"recipe","recipe_id":468,"servings":4}}

 
Sulje