Ladataan... Ladataan...

Kebabit salaattipedillä

Valmistusaineet 4:lle
1 dl kuorittuja manteleita
500 g lampaan jauhelihaa
1 tl kuivattua timjamia
0.5 tl juustokuminaa
0.5 tl cayannepippuria
0.25 tl suolaa
0.25 tl mustapippurirouhetta
1 rkl öljyä
Reseptin osa 2
1 kpl punasipuli
5 rkl sitruunamehua
0.5 tl suolaa
1 kpl nippu tuoretta persiljaa
12 kpl kirsikkatomaatteja
4 kpl tortilloja
1 ruukku jäävuorisalaattia
Reseptin osa 3
50 g fetajuustoa (rasvaa 8%)
1 dl maustamatonta jogurttia (2,5% rasvaa)
Valmistusohjeet

Valmistele ensin kasvikset ja kastike. Leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi renkaiksi. Siirrä renkaat kulhoon ja ripota päälle puristettu sitruunan mehu ja ripottele suola. Hienonna persilja ja sekoita se sipuleihin. Lohko tomaatit. Murusta feta jogurtin joukkoon. Rouhi mantelit veitsellä. Sekoita rouhe, mausteet ja jauheliha. Purista taikina vartaisiin ohuiksi kebabeiksi. Grillaa tai paista kebabit pannulla kypsiksi. Öljyä lihan pinta tarttumisen estämiseksi. Mitä ohuempia puikuloita teet, sitä nopeammin ne kypsyvät.

Lämmitä tortillat mikrossa tai nopeasti kuivalla paistinpannulla. Revi tortilloille jääsalaatti. Ripottele pinnalle tomaatit ja sipulipersiljaseos. Nosta paistuneet kebabvartaat päällimmäiseksi. Tarjoa lisänä fetalla maustettua jogurttia.

Yksi annos sisältää 565 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":333,"alcohol":0,"protein":134,"carbohydrates":98},"weight":{"fat":36.4,"alcohol":0,"protein":32.9,"carbohydrates":24.1},"percent":{"fat":59,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":17},"total":{"kcal":564,"weight":93.4,"percent":100}}}