Ladataan... Ladataan...

Kalaisa alkupala

Valmistusaineet 8:lle
30 g Punasipuli
8 rkl Ranskankerma, rasvaa 15-18 %
1.5 dl Mäti, suolattu, keskiarvo
2 g Mustapippuri
180 g Katkarapu
4 rkl Kevyt majoneesi
8 rkl Ranskankerma, rasvaa 15-18 %
400 g Lohi, tuoresuolattu
4 rkl Tilli, tuore
30 g Sitruuna, punnittu kuorineen
Ohjeet

Hienonna pieni punasipuli. Ota esille 8 pientä lasia esim. snapsilasia. Tipauta jokaisen pohjalle 1 rkl ranskankermaa, sen jälkeen mätiä 1 rkl /ruokailija ja pinnalle vähän punasipulikuutioita. Muuta määriä sen mukaan, paljonko olet hankkinut mätiä. Rouhaise päälle vähän mustapippuria myllystä. Nosta lasit kylmään odottamaan.

Ota 2 katkarapua tai yksi ravunpyrstö/ruokailija koristelua varten erikseen. Sekoita keskenään majoneesi, ranskankerma ja hienonnettu tilli. Leikkaa katkaravut tai ravunpyrstöt pienemmiksi ja lisää ne ranskankermakastikkeen joukkoon. Nosta kylmään odottamaan.

Osta valmiiksi siivutettuja graavisuolattuja lohi- tai kirjolohiviipaleita. Tee lautaset valmiiksi joko suoraan pöydälle tai säilytä kylmässä, mikäli mahdollista. Asettele lautasille kauniisti lohi/kirjolohikiehkurat ja koristele tillillä ja pienellä sitruunalohkolla. Jaa lautasille rapuhakkelus ja mätilasit.

Vinkki

Kalaisan lautasen kanssa maistuu hyvä ruis- tai muu leipä.

Yksi annos sisältää 228 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":140,"alcohol":0,"protein":79,"carbohydrates":9},"weight":{"fat":15.29,"alcohol":0,"protein":19.5,"carbohydrates":2.13,"saturated_fat":5.16,"sugar":1.71,"fibre":0.2,"salt":2.4},"percent_raw":{"fat":0.6140619198540369,"alcohol":0,"protein":0.34798988937749864,"carbohydrates":0.03794819076846448},"percent":{"fat":61,"alcohol":0,"protein":35,"carbohydrates":4},"total":{"kcal":227,"weight":46.39,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":135.23},"item_type":"recipe","recipe_id":1024745,"servings":8}}

 
Sulje