Ladataan... Ladataan...

Juhannusmaljat

Valmistusaineet 7:lle
180 g Pikkuleipiä (esim. suklaisia cookies-pikkuleipiä)
0.5 l mansikoita
200 g Raparperin varsia
1.5 dl sokeria
1.5 dl vettä
1 rkl hillottua inkivääriä
17 tl Vaniljan makuista tuorejuustoa, kevyttä
0.5 dl sokeria
2 rkl (galliano-)likööriä
2 dl kuohukermaa
2 lehti liivatelehtiä
Valmistusohjeet

Koristeeksi: syötäviä kukkia tai minttua.

Tee raparperihilloke. Pane kuoritut, paloitellut raparperit kattilaan, lisää sokeri ja neste. Höyrytä raparperia, kunnes palat ovat hieman pehmenneitä. Mausta seos hienonnetulla hillotulla inkiväärillä ja anna jäähtyä.
Tee tuorejuustoseos. Sekoita tuorejuustoon sokeri ja makuaineet. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto varovasti juustoseokseen. Jos teet maljat etukäteen, käytä joukossa hieman pehmitettyä, kuumaan veteen sulatettua liivatetta. Tarkista maku.
Kokoa juhannusmaljat. Pane jokaiseen maljaan pohjalle yksi murenneltu suklaakeksi, päälle raparperihilloketta ja viipaloituja mansikoita. Kuorruta tuorejuustolla. Koriste ja tarjoa.

Vinkki

1 1/2 vettä voi korvata valkoviinillä. Liköörin voit korvata 2 tl vaniljasokeria.

Yksi annos sisältää 381 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":177,"alcohol":7,"protein":19,"carbohydrates":178},"weight":{"fat":19.6,"alcohol":0.9,"protein":4.8,"carbohydrates":44.3},"percent_raw":{"fat":0.4645285478762778,"alchohol":0,"protein":0.050475077863704886,"carbohydrates":0.4675829092006148,"alcohol":0.0174134650594025},"percent":{"fat":46,"alchohol":0,"protein":5,"carbohydrates":47,"alcohol":2},"total":{"kcal":382,"weight":69.6,"percent":100}}}

 
Sulje