Ladataan... Ladataan...

Joulunajan karpalokiisseli

Valmistusaineet 4:lle
0.5 l laimennettua mutta voimakkaan makuista karpalomehua
0.5 dl sokeria
2.5 rkl perunajauhoja
Ohjeet

Lisäksi:
speltti- tai muita pipareita
pakastekarpaloita
vähän kevytranskankermaa
mintunlehtiä

Keitä mehu karpaloista tai käytä valmista mehua. Maistele sopiva voimakkuus ja makeus.
Sekoita kylmä mehu ja perunajauhot keskenään kattilassa ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran ja nosta pois levyltä.
Kaada vähän jäähtynyt kiisseli neljään lasiin tai annosmaljan. Ripsauta pintaan vähän sokeria kuortumisen estämiseksi.
Ripottele speltti- tai muiden piparien paloja ja muutama jäinen karpalo kiisselin päälle vasta ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 122 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":1,"alcohol":0,"protein":2,"carbohydrates":119},"weight":{"fat":0.13,"alcohol":0,"protein":0.51,"carbohydrates":30.8,"saturated_fat":0,"sugar":25.8,"fibre":0.22,"salt":0},"percent_raw":{"fat":0.009367189373468776,"alcohol":0,"protein":0.016029785140557282,"carbohydrates":0.9746030254859739},"percent":{"fat":1,"alcohol":0,"protein":2,"carbohydrates":97},"total":{"kcal":122,"weight":57.46,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":142.19},"item_type":"recipe","recipe_id":1477,"servings":4}}

 
Sulje