Ladataan... Ladataan...

Jauhelihakasvislaatikko

Valmistusaineet 6:lle
6 kpl (keskik.) keskikokoista perunaa
1 kpl (iso) Palsternakkaa
2 kpl Bataattia
400 g lampaan- tai naudan jauhelihaa
1 kpl sipuli
1 tl voimakasta paprikajauhetta
1 tl pippurisekoitusta
0.5 tl suolaa
3 dl vettä
2 kpl kasvisliemikuutiota
2 dl ruoanvalmistuskermaa
1 rkl tomaattisosetta
200 g Vuohenjuustoa
Ohjeet

Pese, kuori ja viipaloi juurekset. Monitoimikoneen viipalointiterällä työ käy kätevästi.
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Mausta ne paprikajauheella, pippurisekoituksella ja suolalla.
Kiehauta vesi kattilassa. Liuota joukkoon kasvisliemikuutiot. Lisää ruokakerma ja tomaattisose.
Levitä uunivuokaan kerroksittain kasviksia ja jauhelihaa. Kaada liemi päälle. Kasvikset gratinoituvat annosruukuissa tai isossa vuoassa.
Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla 200 asteessa noin 50 minuuttia. Jos laatikko kuivuu, lisää nestettä ja peitä vuoka foliolla.
Lisää lopuksi pinnalle viipaloitu vuohenjuusto. Jatka kypsennystä ylätasolla 5 minuuttia.

Vinkki

Laatikon kasvikset voi korvata valmiilla perunasipulisekoituksella. Lisää silloin vettä vain 2 dl / 6 annosta.

Yksi annos sisältää 367 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":185,"alcohol":0,"protein":88,"carbohydrates":94},"weight":{"fat":20.13,"alcohol":0,"protein":21.44,"carbohydrates":23.03,"saturated_fat":10.25,"sugar":5.15,"fibre":3.95,"salt":2.76},"percent_raw":{"fat":0.5045666447485841,"alcohol":0,"protein":0.23885214831003115,"carbohydrates":0.2565812069413847},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":26},"total":{"kcal":367,"weight":86.71000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":336.69},"item_type":"recipe","recipe_id":2540,"servings":6}}

 
Sulje