Ladataan... Ladataan...

Indonesialaista lihapataa ja täysjyväriisiä

Valmistusaineet 4:lle
500 g Vähärasvaista porsaanpaistia
2 kpl sipuleita
1 kynsi valkosipulin kynsi
1 rkl soijakastiketta
2 dl omenamehua
1 rkl omenaviinietikkaa
0.5 tl inkivääriä
2 tl currya
0.5 tl (jauhettu) jauhettua mustapippuria
Kasvistikut
2 kpl porkkanoita
1 kpl (keskikok.) punainen paprika
0.5 kpl (keskikok.) kurkkua
Lisäksi
4 dl täysjyväriisiä
0.5 tl suolaa
Suurustamiseen
1.5 rkl maissitärkkelystä (maizena)
0.5 dl vettä
Valmistusohjeet

Leikkaa liha suikaleiksi. Keitä täysjyväriisi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli hyvin. Nosta kaikki ainekset paitsi liha pataan. Kiehauta. Lisää liha joukkoon pienissä erissä jokaisen lisäyksen jälkeen kiehauttaen. Kypsennä aineksia noin 15 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää suurus edelleen sekoittaen pataan. Kypsennä vielä kolme minuuttia. Pilko kasvikset tikuiksi. Tarjoa pata kasvisten ja keitetyn riisin kanssa.

Yksi annos sisältää 552 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":73,"alcohol":0,"protein":171,"carbohydrates":308},"weight":{"fat":8,"alcohol":0,"protein":42,"carbohydrates":75.9},"percent":{"fat":13,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":56},"total":{"kcal":552,"weight":125.9,"percent":100}}}