Ladataan... Ladataan...

Höyrytetty kesäkurpitsa

Valmistusaineet 4:lle
2 kpl (keskik.) pientä kesäkurpitsaa
Kastike
2 rkl soijakastiketta
1 rkl Taloussokeri
3 rkl makeaa chili-kastiketta (voi jättää pois)
1 rkl seesamiöljyä
1 tl sitruunaa
4 kpl (keskik.) kevätsipulia tai 1 ruukku ruohosipulia
1 kpl chilipaprikaa tai 0,5 tl chilijauhetta
1 dl (kourallinen) tuoretta korianteria tai basilikaa
Ohjeet

Leikkaa kurpitsat puolikkaiksi. Höyrytä niitä noin 10 minuuttia. Raasta sitruunasta kuori ohueksi raasteeksi ja purista mehu. Pilko sipulit ja paprika. Hienonna korianteri (tai basilika). Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Leikkaa kypsyneet kurpitsat parin sentin viipaleiksi. Sekoita kastike ja kurpitsat keskenään. Tarjoa lämpimän ruuan lisäkkeenä tai leivän päällä.

Yksi annos sisältää 122 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":27,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":85},"weight":{"fat":2.71,"alcohol":0,"protein":2.34,"carbohydrates":19.03,"saturated_fat":0.16,"sugar":13.28,"fibre":3.67,"salt":1.82},"percent_raw":{"fat":0.22202937592977998,"alcohol":0,"protein":0.08519485874004529,"carbohydrates":0.6927757653301747},"percent":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":69},"total":{"kcal":123,"weight":43.010000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":331.44},"item_type":"recipe","recipe_id":969,"servings":4}}

 
Sulje