Ladataan... Ladataan...

Hirvipyörykät

Valmistusaineet 6:lle
1000 g Hirvenjauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
2 kpl sipulia
2 kpl kananmunaa
0.5 tlk tomaattimurskaa
3 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
Lisäksi
12 kpl perunaa
Paistamiseen:
4 rkl voita (tarpeen mukaan)
Valmistusohjeet

Pane korppujauhot kermaan turpoamaan. Hienonna sipuli ja kuullota silppu voissa. Sekoita korppujauho-kermaseos, kuullotettu sipulisilppu, muna ja tomaattimurska hirvenjauhelihaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna voi pannulla. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta tasakokoisia pullia ja paista ne voissa. Kevyemmin voit kypsentää pyörykät 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
Tarjoa hirvenlihapullat peunoiden (perunasoseen), puolukkasurvoksen ja keitettyjen porkkanoiden kanssa. Kastikkeeksi sopii kermalla pyöristetty riistakastike.

Yksi annos sisältää 543 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":251,"alcohol":0,"protein":167,"carbohydrates":125},"weight":{"fat":27.6,"alcohol":0,"protein":41.4,"carbohydrates":31.1},"percent":{"fat":46,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":23},"total":{"kcal":543,"weight":100.1,"percent":100}}}