Ladataan... Ladataan...

Hirvipaistia ruiskuoressa sekä perunoita

Valmistusaineet 8:lle
2000 g Hirvipaistia
2 tl katajanmarjoja
1 rkl karkeaa merisuolaa
200 g Pekonia, rasvaa 18%
Kuori
6 dl ruisjauhoja
3 dl vettä
Lisäksi
8 kpl kuorittuja ja keitettyjä perunoita
Valmistusohjeet

Ruskista hirvipaistin pinta kuumassa paistinpannussa. Nosta paisti uunipellille. Hiero pintaan murskattuja katajanmarjoja ja suolaa. Kiedo savusilava viipaleet tiiviisti ympärille.

Sekoita ruisjauhoista ja vedestä leipoutuva kuoritaikina. Kauli taikina ohueksi ja kiedo paistin ympärille.
Paina paistomittari paistin keskelle ruistaikinakuoren läpi. Kypsennä uunin alaosassa 125 asteessa, kunnes paistin sisälämpö on 70–75 astetta. Voit arvioida, että paistaminen kestää noin 1 tunti paistikiloa kohden.

Uunista oton jälkeen anna paistin vetäytyä rauhassa, ennen kuin poistat kuoren. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Yksi annos sisältää 501 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":117,"alcohol":0,"protein":248,"carbohydrates":136},"weight":{"fat":12.9,"alcohol":0,"protein":61.5,"carbohydrates":33.7},"percent":{"fat":23,"alcohol":0,"protein":49,"carbohydrates":27},"total":{"kcal":501,"weight":108.10000000000001,"percent":100}}}