Ladataan... Ladataan...

Haukipyöryköitä ja perunoita

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl Nahatonta haukifileetä
1 rkl (silputtu) silputtua, tuoretta persiljaa tai tilliä
0.5 rkl soijakastiketta
1 rkl makeaa chili-kastiketta
1 kpl kananmunankeltuaista
1 rkl maissijauhoja
0.5 tl suolaa
Kastike
1 kpl sipulia
1 rkl öljyä
400 g Tomaattimurskaa
5 dl kanalientä
0.5 tl (rouhittu) rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
1 tl appelsiinimehua
3 rkl maissijauhoa
Kypsentämiseen
10 dl kanalientä
Lisäksi
8 kpl (keskikok.) perunaa
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset kastikkeeseen tuoretta basilikaa silputtuna.

Yhdistä kaikki pyörykkäaineet tehosekoittimen kulhoon, ja jauha ne tasaiseksi massaksi. Muotoile kylmällä vedellä kastelluin käsin pieniä pyöryköitä, ja anna niiden viiletä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen kypsennystä. Valmista sillä välin kastike. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu öljyssä, lisää tomaattimurska, mausteet ja kanaliemi. Hauduta lientä 10–15 minuuttia, siivilöi liemi ja lisää sitten sokeri ja appelsiininmehuun sekoitettu maissijauho. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi basilikasilppu.
Kypsennä kalapyöryköitä poreilevassa kanaliemessä, tilavassa kattilassa noin 3 minuuttia kummaltakin puolen. Valuta hyvin, ja tarjoa kastikkeen ja perunoiden kera.

Yksi annos sisältää 358 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":90,"alcohol":0,"protein":117,"carbohydrates":151},"weight":{"fat":9.8,"alcohol":0,"protein":28.6,"carbohydrates":36.8},"percent":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":33,"carbohydrates":42},"total":{"kcal":358,"weight":75.2,"percent":100}}}