Ladataan... Ladataan...

Hauki-pinaattipullia ja porkkanalastuja

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl Haukifileetä
3 dl Tuoretta pinaattia tai nokkosta
1 kpl munaa
2 dl ruokakermaa (5-7% rasvaa)
1 tl suolaa
0.5 tl pippuria
0.5 tl muskottia
1 dl (pilkottu) paprikakuutioita
3 rkl (silputtu) ruohosipulisilppua
Porkkanalastuihin
1 tl timjamia
12 kpl porkkanoita
1 tl rypsiöljyä
Voiteluun
1 tl rypsiöljyä
Valmistusohjeet

Huuhdo ja kiehauta tuore pinaatti tai nokkonen. Jäähdytä ja purista ylimääräinen vesi pois. Leikkaa tai hienonna. Tai sulata pakastepinaatti.
Leikkaa kalafileet paloiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon. Ripottele päälle suola ja jauha kala hienoksi. Lisää muna, ruokakerma ja mausteet. Sekoita tasaiseksi hienoksi massaksi. Lisää lusikalla sekoittaen pinaatti, paprikapalat ja ruohosipulisilppu.
Muotoile taikinasta kahdella veteen kostutetulla ruokalusikalla kalapullia ja nosta ne leivinpaperille uunipellin päälle. Sipaise pinta öljyllä. Paista 200 asteessa 15 minuuttia uunin keskiosassa. Tai keitä kalapullat 2–3 erässä kalaliemessä 6–7 minuuttia.
Tarjoa kalapullien lisäkkeeksi porkkanalastuja (höyrytä tai kiehauta perunankuorimaveitsellä vuollut lastut ja mausta timjamilla ja rypsiöljyllä) ja ruohosipulikermaviilikastiketta.

Yksi annos sisältää 259 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":84,"alcohol":0,"protein":113,"carbohydrates":62},"weight":{"fat":9.2,"alcohol":0,"protein":27.6,"carbohydrates":15.1},"percent":{"fat":33,"alcohol":0,"protein":44,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":259,"weight":51.9,"percent":100}}}