Ladataan... Ladataan...

Hapankaalisämpylät

Valmistusaineet 32:lle
TAIKINA:
3 dl Rasvaton maito
200 g Kermaviili vähälaktoosinen, rasvaa 3,5 %
50 g Hiiva
2 tl Ruokasuola
5 g Fenkoli, salaattifenkoli
3 rkl Hunaja
150 g Hapankaali
2.5 dl KARU Pikakaura-ruishiutale
10 dl Rouheinen sämpyläjauho
1 dl Rypsiöljy
PINNALLE:
1 kpl Kananmuna, kuoreton
Ohjeet

Sekoita maito ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva.

Lisää suola, teelusikallinen fenkolin siemeniä ja hunaja.

Lisää myös (huoneenlämpöinen) hapankaali.

Alusta hiutaleet ja jauhot taikinaan erissä vaivaten. Lisää öljy loppuvaiheessa joukkoon.

Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmat. Leivo sämpylöiksi.

Anna kohota peitettynä vielä 20 minuuttia. Voitele kananmunalla.

Kypsennä 225 asteisen uunin yläosassa noin 10 minuuttia.

Yksi annos sisältää 114 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":66},"weight":{"fat":3.67,"alcohol":0,"protein":3.42,"carbohydrates":16.02,"saturated_fat":0.44,"sugar":2.44,"fibre":1.68,"salt":0.47},"percent_raw":{"fat":0.29799036798081574,"alcohol":0,"protein":0.1233850592531022,"carbohydrates":0.578624572766082},"percent":{"fat":30,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":58},"total":{"kcal":114,"weight":28.14,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":49.22},"item_type":"recipe","recipe_id":1024798,"servings":32}}

 
Sulje