Ladataan... Ladataan...

Hapankaalikeitto

Valmistusaineet 4:lle
200 g porkkanaa
400 g hapankaalia
270 g kylmäsavustettua tofujuustoa
2 rkl oliiviöljyä
1.5 l laimennettua kasvislientä
1 tl merisuolaa
Ohjeet

Porkkanan voi korvata osaksi tai kokonaan palsternakalla. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka, kuutioi tofu. Jos hapankaali on liian happaman makuista, huuhtele se siivilässä kylmällä vedellä. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa öljy, lisää tofu ja kaali. Lisää porkkana- ja palsternakka ja hauduta hetki. Lisää kasvisliemi (tai 1,5 l vettä ja kasvisliemikuutiot, kaksi riittänee). Hauduta miedolla lämmöllä puoli tuntia. Suolaa kannattaa lisätä vasta, kun on maistanut, miten suolaista soppa on.

Vinkki

Lisukkeeksi keiton päälle sopii mainiosti nokare ranskankermaa ja ruisleipä.

Yksi annos sisältää 223 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":131,"alcohol":0,"protein":56,"carbohydrates":36},"weight":{"fat":14.19,"alcohol":0,"protein":13.63,"carbohydrates":8.83,"saturated_fat":2.51,"sugar":7.38,"fibre":3.4,"salt":8.43},"percent_raw":{"fat":0.5871454356842954,"alcohol":0,"protein":0.2505631821292417,"carbohydrates":0.162291382186463},"percent":{"fat":59,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":16},"total":{"kcal":223,"weight":58.37,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":600.81},"item_type":"recipe","recipe_id":46151,"servings":4}}

 
Sulje