Ladataan... Ladataan...

Gluteenittomat marjaruudut

Valmistusaineet 16:lle
TAIKINA:
2.5 dl Riisijauho, riisihiutale
2 kpl Kananmuna, kuoreton
3 rkl Luomu kylmäpuristettu neitsytkookosöljy
0.5 dl Rypsiöljy
3 rkl Vaahterasiirappi, keskiarvo
3 rkl Ruokokidesokeri
1 tl Leivinjauhe
2 tl Vaniljasokeri
1 tl Kaneli
0.25 dl Maitojuoma, laktoositon, rasvaton
20 g Lemon curd sitruunatahna
TÄYTE:
25 kpl Kirsikka, punnittu kivineen
150 g Mansikka
4 tl Sokeri
Ohjeet

Valmista pohjan aineet (riisijauhoja käyttäen) sekoittamalla kaikki ainekset yhteen tehosekoittimessa.

Laita taikina noin tunniksi pakkaseen, kunnes siitä tulee kiinteää.

Ota taikina pakkasesta ja kaulitse se hyvin jauhotetun leivinpaperin päällä kahdeksi neliöksi. (Muista, että gluteenitonta taikinaa on haasteellista kaulia).

Nosta toinen neliöistä uunivuokaan leivinpaperin päälle.

Valmista täyte: poista kirsikoista kivet ja perkaa mansikat. Soseuta sokerin kanssa tasaiseksi sauvasekoittimella. (Voit myös käyttää mustaherukoita ja karhunvatukoita, jos jälkimmäiset sopivat vatsallesi!)

Levitä täyte pohjalle.

Käännä toinen taikinaneliö leivinpaperia käyttäen hillotetun puolikkaan päälle.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskeaa ja kiinteää. Jatka paistamista, mikäli piirakkaa on vaikea jäähdyttyäänkin leikata.

Leikkaa neliöksi.

Vinkki

Tarjoa halutessasi tuoreiden marjojen ja vaahdotetun "kaurakerman" kera.

Yksi annos sisältää 130 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":57,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":66},"weight":{"fat":6.26,"alcohol":0,"protein":1.65,"carbohydrates":16.32,"saturated_fat":2.8,"sugar":9.1,"fibre":0.52,"salt":0.11},"percent_raw":{"fat":0.43926471535967776,"alcohol":0,"protein":0.051444336802516547,"carbohydrates":0.5092909478378056},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":51},"total":{"kcal":129,"weight":36.760000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":54},"item_type":"recipe","recipe_id":1025073,"servings":16}}

 
Sulje