Ladataan... Ladataan...

Gluteeniton pähkinä-appelsiinipiiras

Valmistusaineet 16:lle
100 g Saksanpähkinä
50 g Pistaasipähkinä
75 g Hasselpähkinä
75 g Manteli
65 g Gluteeniton Karkea jauhoseos
1 rkl Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
1 kpl Appelsiini, punnittu kuorineen
200 g Rusina
2 tl Kaneli
1 tl Neilikka
1 dl Sokeri
6 rkl Hunaja
100 g Suklaa tumma
Valmistusohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Rouhi pähkinät, sekoita joukkoon jauhoseos, kaakaojauhe ja appelsiinin kuoriraaste.

Mittaa paistinpannuun 4 rkl appelsiinin mehua, rusinat, mausteet, sokeri ja hunaja. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Sekoita kuivien ainesten joukkoon.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Lisää sekin seokseen.

Lisää mehua tarvittaessa, taikinan tulee olla tahmea.

Kaada taikina voidellun piirakkavuuan pohjalle. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä. Tarjoa halutessasi vaahdotetun kevytvispin/soija-/kaurakerman kera.

Vinkki

Maidoton, munaton

Yksi annos sisältää 255 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":114,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":123},"weight":{"fat":11.7,"alcohol":0,"protein":4.2,"carbohydrates":28.2},"percent_raw":{"fat":0.4482676928611635,"alchohol":0,"protein":0.07158734174329376,"carbohydrates":0.48014496539554274,"alcohol":0},"percent":{"fat":45,"alchohol":0,"protein":7,"carbohydrates":48,"alcohol":0},"total":{"kcal":255,"weight":44.099999999999994,"percent":100}}}

 
Sulje