Ladataan... Ladataan...

Filopiirakat

Valmistusaineet 20:lle
16 kpl filotaikina-arkkia
50 g margariinia
1 kpl kananmuna tai piimää tai soijaa
Täyte
100 g fetajuustoa
0.5 prk Raejuustoa
4 kpl aurinkokuivattua, marinoitua tomaattia hienonnettuna
1 kpl murskattu valkosipulin kynsi
2 rkl korianterinlehtiä tai persiljaa hienonnettuna
Valmistusohjeet

Lisäksi sambal oelek -maustetta.

Valmista täyte. Murenna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon raejuusto ja tomaatit. Mausta valkosipulilla, sambal oelekilla ja korianterilla.
Ota kerralla esiin pari taikina-arkkia. Peitä loput levyt kostealla pyyhkeellä. Voitele yksi arkki margariinilla ja nosta toinen päälle. Leikkaa kaksinkertaisesta taikinasta noin 8 sentin levyisiä nauhoja.
Pane vajaa ruokalusikallinen täytettä jokaisen taikinasuikaleen toiseen päähän.
Nosta taikinan alakulma täytteen päälle niin, että muodostuu kolmio. Jatka taittelua, kunnes koko taikinasuikale on käytetty. Kostuta taikinan reunat vedellä ja painele tiukasti kiinni.
Pane piirakat saumapuoli alaspäin pellille leivinpaperin päälle. Pidä kostean pyyhkeen alla paistamiseen saakka.
Voitele piirakat munalla, piimällä tai soijakermalla. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15 - 20 minuuttia.

Yksi annos sisältää 80 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":33,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":34},"weight":{"fat":3.6,"alcohol":0,"protein":3.2,"carbohydrates":8.4},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":43},"total":{"kcal":79,"weight":15.200000000000001,"percent":100}}}