Ladataan... Ladataan...

Fetajuusto-pinaattitäytteiset pikkupiirakat

Valmistusaineet 30:lle
2 dl Kokonaisia, ryöpättyjä pinaatinlehtiä
75 g fetajuustoa
3 rkl raejuustoa
2 kynsi valkosipulin kynsiä murskattuna
0.5 tl mustapippuria
10 kpl pakastettuja voitaikinalevyjä sulatettuna
Voiteluun
1 kpl kananmuna (tai piimää tai soijakermaa)
Valmistusohjeet

Sulata pakastevoitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Ryöppää pinaatinlehdet, purista niistä neste pois ja hienonna ne karkeaksi silpuksi.
Murskaa fetajuusto haarukalla ja sekoita se raejuuston kanssa pinaatin joukkoon. Mausta seos valkosipulilla ja pippurilla.
Kauli taikina yksi kerrallaan pituudeltaan kaksinkertaiseksi. Pidä loput taikinalevyt pyyhkeen alla.
Ota taikinalevystä pyöreitä paloja, joiden halkaisija on noin 8 cm. Pane pieni nokare täytettä taikinapalan keskelle. Voitele reunat munalla tai muilla ohjeessa mainituilla vaihtoehdoilla. Nipistä reunat hyvin yhteen ja taita ne päälle.
Pane piirakat leivinpaperin päälle pellille. Voitele.
Paista piirakoita uunin keskiosassa 200 asteen lämmössä 8 - 10 minuuttia.

Yksi annos sisältää 263 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":182,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":67},"weight":{"fat":20.3,"alcohol":0,"protein":3.6,"carbohydrates":16.8},"percent":{"fat":69,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":25},"total":{"kcal":263,"weight":40.7,"percent":100}}}