Ladataan... Ladataan...

Feta-yrttimuffinit

Valmistusaineet 12:lle
2 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
0.5 tl aromisuolaa
Munaseos
1 dl oliiviöljyä
250 g Ruokakermaa (rasvaa 5%)
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
Täyte
2 dl Aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g Kevyttä feta-juustoa (esim. apetina 3%)
Ohjeet

Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti munat, ruokakerma ja oliiviöljy.
Sekoita munaseos kuivien aineiden joukkoon.
Täytä muffinipellin kolot 2/3 korkeudesta taikinalla. Paina koloissa olevaan taikinaan fetakuutioita ja tomaattipaloja. Voitele oliiviöljyllä ja paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja tuntuvat kevyiltä. Irrota vuoista hiukan jäähtyneinä.

Vinkki

Jos valmistat yhden ison piirakan, pidennä paistoaikaa.

Yksi annos sisältää 238 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":105,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":101},"weight":{"fat":11.51,"alcohol":0,"protein":7.88,"carbohydrates":24.96,"saturated_fat":2.58,"sugar":2.2,"fibre":1.9,"salt":0.97},"percent_raw":{"fat":0.4408117256583751,"alcohol":0,"protein":0.13423285729368395,"carbohydrates":0.424955417047941},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":42},"total":{"kcal":237,"weight":52,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":92.29},"item_type":"recipe","recipe_id":54833,"servings":12}}

 
Sulje