Ladataan... Ladataan...

Eteläranskalainen kalakeitto aiolin kera

Valmistusaineet 6:lle
1 kpl sipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
0.5 tl Sahramia
10 dl kalalientä
3 dl kuivaa valkoviiniä
0.25 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
1.5 dl suikaloitua purjoa
1.5 dl suikaloitua porkkanaa
1 kpl suikaloitu fenkoli
400 g Tuoretta ruodotonta lohifileetä
400 g Tuoretta turskaa
6 kpl tiikerikatkarapuja
10 dl Sulatettuja kuorittuja katkarapuja
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
Aioli
2 kpl valkosipulin kynsiä puristettuina
0.25 tl suolaa
0.5 tl Sahramia
2 kpl munankeltuaista
2 tl vaaleaa dijonsinappia
2 dl oliiviöljyä
Valmistusohjeet

Valmista ensin aioli. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne suoraan kulhoon. Lisää suola ja sahrami ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keltuaiset ja sinappi valkosipuliin. Lisää öljy ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana jatkuvasti vatkaten (sähkövatkaimella), kunnes aioli saostuu. Jos haluat päästä helpommalla, voit maustaa valmiin majoneesin valkosipulilla, sahramilla ja dijoninsinapilla.

Valmista keitto seuraavasti: Silppua sipuli ja kuullota se isossa kattilassa öljyssä. Lisää tomaatimurska sekä valkosipuli, sahrami, kalaliemi ja viini. Keitä seosta hiljalleen noin 20 minuuttia ja mausta se suolalla ja pippurilla. Lisää purjo, porkkana ja fenkoli.

Leikkaa lohi isoiksi kuutioiksi ja turska paloiksi ja lisää kalapalat keittoon. Keitä hiljalleen, kunnes kala on juuri ja juuri läpikypsää - ei enempää. Lisää lopuksi tuoreet äyriäiset, sillä ne kypsyvät parissa minuutissa. Lisää myös kataravut kuumenemaan, mutta älä anna niiden kiehua. Ripottele keiton pinnalle basilikaa ja lisää aiolia. Tarjoile keitto kuumana.

Yksi annos sisältää 658 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":429,"alcohol":32,"protein":166,"carbohydrates":31},"weight":{"fat":47.8,"alcohol":4.6,"protein":41.6,"carbohydrates":7.8},"percent":{"fat":65,"alcohol":5,"protein":25,"carbohydrates":5},"total":{"kcal":658,"weight":101.8,"percent":100}}}