Ladataan... Ladataan...

Espanjalainen paella

Valmistusaineet 6:lle
1 dl ruokaöljyä
1200 g Broilerin koipi-reisiä (6 kpl)
170 g Pekonia
1 tl suolaa
1 kpl sipuli
3 kynsi valkosipulinkynttä
3 kpl (iso) tomaattia
1 kpl (keskik.) paprika
0.25 tl sahramia
3 dl (keskik.) riisiä
9 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
0.25 tl mustapippuria
100 g Pakasteherneitä
3 dl Katkarapuja
200 g Sinisimpukoita (1 tlk)
0.5 kpl (keskik.) sitruunan mehu
Koristeeksi:
1 kpl (keskik.) lohkottu sitruuna
Valmistusohjeet

Käytä joko 1 lihaliemikuutio tai 0,5 dl kanafondia. Simpukkatölkin sijaan voit käyttää 250 g kuorellisia sinisimpukoita.

Kuumenna öljy paistokasarissa tai vokissa ja lisää pilkottu pekoni sekä broilerinpalat. Ruskista kevyesti ja mausta suolalla. Lisää silputut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet, kuoritut ja paloitellut tomaatit sekä kuutioitu paprika. Kääntele, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää sahrami ja riisi.
Kaada vesi pannulle. Kiehauta. Lisää liemikuutio ja mausteet. Hauduta ruokaa noin 25 minuuttia ja yhdistä lopuksi paellaan pakasteherneet ja äyriäiset. Jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.

Yksi annos sisältää 728 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":327,"alcohol":0,"protein":230,"carbohydrates":171},"weight":{"fat":35.5,"alcohol":0,"protein":56.3,"carbohydrates":41.8},"percent_raw":{"fat":0.44898063802404914,"alchohol":0,"protein":0.3160016964442472,"carbohydrates":0.2350176655317038,"alcohol":0},"percent":{"fat":45,"alchohol":0,"protein":32,"carbohydrates":24,"alcohol":0},"total":{"kcal":727,"weight":133.6,"percent":100}}}

 
Sulje