Ladataan... Ladataan...

Endiivisalaatti

Valmistusaineet 6:lle
50 rkl Ruohosipulia
1 dl viinietikkaa
1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku romainesalaattia
1 ruukku punasalaattia
1 tl merisuolaa
100 g Endiiviä (n. 1 kpl/ 4 annosta)
Kastike
3 rkl sinappia, vaaleaa
1 kpl valkosipuli(kynsi)
1.5 dl oliiviöljyä
1 tl vastarouhittua mustapippuria
Valmistusohjeet

Sekoita kastike sinapista, hienonnetuista valkosipulinkynsistä, öljystä ja mustapippurista.
Leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nosta ne kulhoon. Kaada peitoksi viinietikkaa ja anna pehmetä noin 15 minuuttia. Sipulit maustuvat, mutta pysyvät rapsakoina.
Poista salaateista huonot lehdet ja kannat. Pese ja valuta lehdet. Suikaloi endiivit ja revi muut salaatit kulhoon.
Ota etikasta sipuliviipaleet ja levitä ne päälle.
Lusikoi 5 rkl sipulista viinietikkaa puhtaaseen kulhoon, lisää sinappia ja hieman suolaa sekä puserra mauksi valkosipulia. Vatkaa öljyä ensin tipoittain, sitten nauhana joukkoon, jotta kastike sakeutuu. Maista ja mausta. Valuta hieman kastiketta salaatin päälle ja sekoita nostelemalla. Tuo loppu kastike tarjolle erikseen.

Vinkki

Ruohosipulin asemasta voit käyttää 1 nipun kevätsipulia, salaattisipulia tai 2–3 pientä salottisipulia. Romainesalaatin asemasta voit käyttää tammenlehväsalaattia. Punasalaatin sijaan voit käyttää kourallinen mangoldinlehtiä.

Yksi annos sisältää 227 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":209,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":12},"weight":{"fat":23.2,"alcohol":0,"protein":1.4,"carbohydrates":3.1},"percent":{"fat":92,"alcohol":0,"protein":3,"carbohydrates":5},"total":{"kcal":227,"weight":27.7,"percent":100}}}