Ladataan... Ladataan...

Currysienirisotto

Valmistusaineet 6:lle
Reseptin osa 3
100 g Sieni, paistettu
3 kpl Valkosipulin kynsi
2 rkl Oliiviöljy
2 rkl Rusina
1 rkl Persilja, hienoksi silputtu, tuore
2.5 dl Riisi, pitkäjyväinen, puuroutumaton, raakapaino
0.5 tl Sahrami
1 rkl Suola, ruokasuola, jodioitu
1 rkl Basilika, tuore
3 tl Curry
2 tl Mustapippurirouhe
1 rkl Kaneli
Valmistusohjeet

Laita pari tilkallista oliiviöljyä teflonpannuun. Paista pilkotut sienet öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää noin 2,5 desiä riisiä ja 3 desiä vettä. Purista valkosipulin kynnet joukkoon. Vettä lisätään vähän kerrassaan aina, kun riisi on imenyt kaiken itseensä.
Lisää mausteet; pippuria, curry maustetta, suolaa, sahramia ja hieman kanelia plus muita mausteita maun mukaan sekä rusinat. Jatka vielä kypsentämistä ja lisää vettä tarpeen mukaan.
Riisin tulisi olla "kermaista". Lopuksi lisätään tuoreet yrtit esim persilja. Anna seistä muutaman minuutin.

Yksi annos sisältää 201 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":56,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":130},"weight":{"fat":6.3,"alcohol":0,"protein":3.8,"carbohydrates":32.5},"percent":{"fat":28,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":65},"total":{"kcal":202,"weight":42.6,"percent":100}}}