Ladataan... Ladataan...

Chirashi-sushiriisi

Valmistusaineet 4:lle
5 dl jasmiiniriisiä
6 rkl riisiviinietikkaa
6 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 kpl porkkanaa
250 g Siitakesieniä (1 rasia)
1 rkl ruokaöljyä
1 rkl soijakastiketta
2 kpl kananmunaa
0.5 kpl kurkkua
1 rkl mirin-kastiketta
1 kpl nori-merilevälevyä
Valmistusohjeet

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Riisien kiehuessa sekoita viinietikka, neljä ruokalusikallista sokeria ja suola. Lisää kastike kypsän riisin joukkoon, kun riisi on lämmintä. Anna riisiseoksen jäähtyä laakeassa astiassa. Peitä astia kelmulla, jotta riisi pysyy kosteana.
Kuori ja pilko porkkana ohuiksi tikuiksi. Poista sienistä jalat ja pilko lakit ohuiksi tikuiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista porkkanatikkuja siinä noin neljän minuutin ajan, kunnes ne ovat melko pehmeitä. Lisää sienet, soijakastike, mirin ja ruokalusikallinen sokeria ja paista, kunnes neste on haihtunut. Sekoittele välillä. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Sekoita ruokalusikallinen sokeria, hyppysellinen suolaa ja munat tasaiseksi seokseksi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja paista seos ohueksi munakkaaksi. Leikkaa munakas puoli senttiä leveiksi nauhoiksi.
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi, lisää hitunen suolaa ja purista raasteesta liika neste pois.
Leikkaa norilevy ohuiksi nauhoiksi.
Sekoita jäähtynyt porkkana-sieniseos riisin joukkoon. Levitä pinnalle kurkkuraaste ja munakasnauhat. Koristele norinauhoilla.

Vinkki

Muuntele ohjetta: Paista pala lohta, mausta kala teriyaki-kastikkeella ja lisää ruokaan.

Yksi annos sisältää 563 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":56,"carbohydrates":447},"weight":{"fat":6.5,"alcohol":0,"protein":13.6,"carbohydrates":109.1},"percent":{"fat":11,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":79},"total":{"kcal":563,"weight":129.2,"percent":100}}}