Ladataan... Ladataan...

Burgundin pata

Valmistusaineet 8:lle
1 kg naudanpaistia
2 tl suolaa
0.5 dl vehnäjauhoja
150 g salottisipulia
200 g herkkusieniä
150 g sianlihaa
1 tl mustapippuria
2 tl timjamia
2 kpl laakerinlehteä
5 dl laimennettua lihalientä
1 1/2 pullo (0.35 l) punaviiniä
1 rkl tomaattipyreetä
0.5 dl konjakkia
1 kpl sipuli
1 kpl (pieni) juuriselleri
1 kpl porkkana
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl (silputtu) hienonnettua persiljaa
Ohjeet

Kuutioi naudanpaisti. Kuori ja kuutioi sipuli, selleri ja porkkana. Ripottele jauhot lihapalojen päälle ja sekoita hyvin. Kuumenna pannu ja ruskita lihat oliiviöljyssä. Nosta lihat pataan ja freesaa juurekset pannulla. Liekitä konjakilla. Lisää tomaattipyree ja anna kiehua hetki. Lisää mausteet ja punaviini sekä lihalientä sen verran, että lihat peittyvät. Kiehauta. Hauduta pataa noin 2 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla. Varmista mureus. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
Kuutioi sianpalvikylki (kamara poistettu). Kuori salottisipulit ja lohko. Pilko herkkusienet. Kuumenna paistinpannu ja paista ensin palvikuutiot ja lisää sitten herkkusienet ja sipulit. Ruskista ja valuta ylimääräinen rasva pois. Lisää pataan lihojen sekaan. Hauduta vielä 15 minuuttia. Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kera.

Yksi annos sisältää 330 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":105,"alcohol":44,"protein":147,"carbohydrates":34},"weight":{"fat":11.64,"alcohol":6.22,"protein":36.54,"carbohydrates":8.37,"saturated_fat":3.6,"sugar":2.35,"fibre":2.27,"salt":1.53},"percent_raw":{"fat":0.3194811875253151,"alcohol":0.1327372033682362,"protein":0.4457213520739831,"carbohydrates":0.10206025703246542},"percent":{"fat":32,"alcohol":13,"protein":45,"carbohydrates":10},"total":{"kcal":330,"weight":72.51999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":351.67},"item_type":"recipe","recipe_id":50557,"servings":8}}

 
Sulje