Ladataan... Ladataan...

Broileria ruusupedillä riisin kera

Valmistusaineet 2:lle
2 kpl broilerin rintaleikettä tai -fileetä
1 kpl sipulia (puolet kastikkeeseen)
170 g Herkkusieniä (puolet kastikkeeseen)
12 kpl mustaa kivetöntä oliivia
60 g Pekoni, filee, rasvaa 18 g (0,5 pkt)
2 dl valkoviiniä
0.5 tl timjamia
0.5 tl suolaa
0.5 tl pippuria
Kastikkeeseen
1 dl kermaa
1 dl ruoanvalmistuskerma, 7% rasvaa
2 rkl konjakkia
Lisäksi
3 dl riisiä
Valmistusohjeet

Ruskistamiseen tarvitset voita tai öljyä ja koristeeksi 3 eri sävyistä ruusua.

Ruskista broilerinfileet rasvassa pannulla ja nosta ne pataan. Jätä broilereista irronnut rasva pannuun ja ruskista siinä silputut sipuli, sienet, oliivit ja pekoni. Kaada seos uunipataan lihapalojen päälle ja lisää mukaan valkoviini. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Valmista kastike paistamisen aikana. Kuullota sieniä ja sipulia öljyssä. Lisää smetana-kerma -seos joukkoon ja anna hautua hetki. Kun uunissa olevaan pataan alkaa muodostua nestettä, kaada sitä kastikkeen joukkoon. Lisää vielä loraus konjakkia.
Revi ruusuista terälehdet irti. Muodosta terälehdistä ruusupeti, jonka päälle asettelet broilerinpalat. Tarjoa kastike erillisestä astiasta. Riisi sopii lisäkkeeksi.

Yksi annos sisältää 887 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":174,"alcohol":100,"protein":175,"carbohydrates":438},"weight":{"fat":19.1,"alcohol":14.1,"protein":43.3,"carbohydrates":108.2},"percent":{"fat":20,"alcohol":11,"protein":20,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":888,"weight":184.7,"percent":100}}}