Ladataan... Ladataan...

Borssi

Valmistusaineet 14:lle
0.3 kpl valkokaalta
2 kpl sipuleita
2 kpl isoja porkkanoita
1 kpl punainen paprika
500 g naudan- ja sianlihaa
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 rkl maustepippuria
1 rkl kokonaisia valkopippureita
3 tl merisuolaa
1 l laimennettua lihalientä
2 rkl tomaattipyreetä
4 kpl punajuuria
3 rkl rypsiöljyä
2 kpl laakerinlehtiä
Valmistusohjeet

Keitä lihat hiljalleen lihaliemessä noin tunnin ajan ja kerää samalla vaahto pois. Vaahdon keräämisen jälkeen lisää mausteet teepallossa liemeen. Silppua kaali odottamaan. Pilko porkkanat,sipulit,valkosipulit ja paprika pieniksi kuutioiksi. Laita pannulle öljyä ja kuumenna. Paahda kuutiot öljyssä ja lisää tomaattipyre sekä vähän lientä padasta. Sekoita ja laita sivuun odottamaan. Raasta keitetyt punajuuret.

Ota lihat tunnin kuluttua lautaselle ja lisää kiehuvaan liemeen kaali ja vihanneskuutiot. Pilko lihat pieniksi paloiksi ja lisää keittoon. Anna kiehua kunnes kaali on kypsää. Lisää punajuuret ja ota teepallo pois keitosta. Lisää tarvittaessa mausteita.

Vinkki

Purista sitruunamehua/etikkaa keiton päälle ja lisää pieni nokare smetanaa.
Halutessasi voit keittää lihaliemen itse kiehauttamalla muutama possun kylkiluu, purjoa, varsiselleriä ja porkkanaa hiljaisella lämmöllä tunnin ajan.

Yksi annos sisältää 193 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":110,"alcohol":0,"protein":53,"carbohydrates":30},"weight":{"fat":12.2,"alcohol":0,"protein":13.3,"carbohydrates":7.6},"percent":{"fat":57,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":16},"total":{"kcal":194,"weight":33.1,"percent":100}}}