Ladataan... Ladataan...

Bolognalainen jauhelihakastike

Valmistusaineet 14:lle
2 kpl valkosipulinkynsiä
200 kg sipulikuutioita
250 g pakastettuja kasvissuikaleita
250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
0.5 tl suolaa
0.5 tl mustapippurirouhetta
0.5 tl kuivattua oreganoa
250 g täysjyväspagettia
Valmistusohjeet

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna sipulikuutioita kattilassa pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää kasvis- tai juuressuikaleet ja jatka paistamista pari minuuttia. Kumoa jauheliha sekaan ja paista koko ajan sekoitellen.

Lisää pyree ja tomaattimurska sekä hiukan vettä. Kuumenna kiehuvaksi, mausta ja jätä miedolle lämmölle kannen alle muhimaan 20 minuutiksi. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vettä.

Keitä kastikkeen muhiessa spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkista kastikkeen maku ja nosta tarjolle.

Yksi annos sisältää 3961 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":281,"alcohol":0,"protein":791,"carbohydrates":2889},"weight":{"fat":30.3,"alcohol":0,"protein":191.9,"carbohydrates":701},"percent":{"fat":7,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":73},"total":{"kcal":3961,"weight":923.2,"percent":100}}}