Ladataan... Ladataan...

Bogotalainen kana-perunakeitto

Valmistusaineet 6:lle
0.5 kpl grillattua broileria
1 kg jauhoisia perunoita
1 kpl sipulia
2 l kanalientä
2 dl pitkäjyväistä, irtonaista riisiä
2 dl Ranskankermaa
50 g Pieniä kapriksia
400 g Pakastemaissia
1 ruukku ruukkukorianteria
1 ruukku ruukkutimjamia
0.25 tl suolaa
1 kpl avokadoa
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset hippusen chiliä.

Ota rapea nahka pois broilerin päältä ja revi liha käsin suupaloiksi.
Kuori ja pilko perunat ja sipuli.
Keitä kasviksia kanaliemessä puolisen tuntia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää ranskankerma, kaprikset, pakastemaissi ja broileri soseutettuun keittoon. Kuumenna muutama minuutti, mutta älä keitä.
Silppua yrtit ja mausta keitto lopuksi niillä. Lisää ripaus suolaa ja chiliä tarvittaessa.
Mikäli keitto tuntuu liian paksulta, lisää hieman kanalientä.
Leikkaa avokadosta viipaleita erilliseen kuppiin ja laita myös riisi kuppiin. Tarjoa keiton lisäkkeeksi siten, että jokainen saa itse annostella niitä keiton sekaan. (Avokadot ja riisin voi lisätä keittoon suomalaiseen tapaan jo ennen tarjoamista).

Vinkki

Keiton alkuperäinen nimi on Ajiaco. Lempeämmän makuista keittoa saat, jos korvaat chilin mustapippurilla.

Yksi annos sisältää 660 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":208,"alcohol":0,"protein":161,"carbohydrates":291},"weight":{"fat":23.2,"alcohol":0,"protein":40.3,"carbohydrates":72.9},"percent_raw":{"fat":0.315591355086268,"alchohol":0,"protein":0.24376687090825222,"carbohydrates":0.4406417740054798,"alcohol":0},"percent":{"fat":32,"alchohol":0,"protein":24,"carbohydrates":44,"alcohol":0},"total":{"kcal":660,"weight":136.4,"percent":100}}}

 
Sulje