Ladataan... Ladataan...

Biisoninlihapata

Valmistusaineet 4:lle
3 rkl tomaattisosetta
1 kpl sipuli
5 dl vettä
1 kpl tuore paprika
6 kpl peruna
400 g Biisoninlihaa
2 rkl ruokaöljyä (käytä tarpeen mukaan)
0.5 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
Valmistusohjeet

Anna lihan lämmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia.
Leikkaa liha kuutioiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Leikkaa paprika paloiksi. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori ja lohko perunat.
Ruskista lihat kevyesti padassa. Lisää paprika- ja sipulipalat, sekoittele hetki ja ropsauta sitten aineksille suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Sekoita ja lisää tomaattisose tai ketsuppi ja sen verran vettä, että ainekset lähes peittyvät. Lisää perunalohkot.
Pane kansi päälle ja anna ruoan hautua puolisen tuntia. Tarkista mausteisuus.

Vinkki

Voit käyttää yhden sipulin sijaan kaksikin sipulia ja sen lisäksi 2–3 valkosipulinkynttä. Ruokaöljyn voit korvata margariinilla tai voilla.
Tomaattisoseen sijaan voit käyttää ketsuppia.

Yksi annos sisältää 374 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":213,"alcohol":0,"protein":87,"carbohydrates":74},"weight":{"fat":23.2,"alcohol":0,"protein":21.5,"carbohydrates":18.2},"percent":{"fat":57,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":20},"total":{"kcal":374,"weight":62.900000000000006,"percent":100}}}