Ladataan... Ladataan...

Biisonia ja perunamuusia

Valmistusaineet 4:lle
2 kpl porkkanoita
1 kpl sipuli
2 dl punaviiniä
2 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
200 g Biisoninpaistia
1 rkl ruokaöljyä
2 dl sieniä
Perunamuusi
1 kg jauhoisia perunoita (n. 10 kpl)
2 lasi (2 dl) maitoa
2 rkl voita
0.5 tl suolaa
Valmistusohjeet

(laakerinlehti)

Ruokaöljyn voit korvata margariinilla tai voilla. Voit käyttää 1 lihaliemikuution sijaan fondia ohjeen mukaan. Käytä 2 dl tuoreita suppilovahveroita, mustia torvisieniä, herkkusieniä tai siitakkeita tai 1 dl pakastettuja metsäsieniä tai pieni tölkillinen herkkusieniviipaleita.

Anna pihvin lämmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia. Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Viipaloi pihvi.
Ruskista lihaviipaleet, lisää porkkanat ja hetken kuluttua sipulit. Sekoittele hetki ja lisää viini, vesi ja lihaliemikuutio tai fondi sekä laakerinlehti. Anna hautua 10–15 minuuttia.

Valmista perunamuusi näin:
Kuori ja paloittele perunat. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois.
Soseuta perunat kattilassa sähkövatkaimella tai survimella.
Kuumenna mikrossa tai liedellä kattilassa maito ja rasva. Kaada seos perunoiden joukkoon vähän kerrallaan. Vatkaa muusi kuohkeaksi. Mausta muusi suolalla.

Vinkki


Yksi annos sisältää 415 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":112,"alcohol":32,"protein":81,"carbohydrates":190},"weight":{"fat":12.2,"alcohol":4.5,"protein":19.9,"carbohydrates":46.6},"percent":{"fat":27,"alcohol":8,"protein":20,"carbohydrates":46},"total":{"kcal":415,"weight":83.19999999999999,"percent":100}}}