Ladataan... Ladataan...

Bataatti-perunasose

Valmistusaineet 5:lle
600 g jauhoisia perunoita
1 kpl bataatti
2 dl kevytmaitoa
0.5 tl suolaa
0.2 tl jauhettua muskottipähkinää
Valmistusohjeet

Kuori perunat sekä bataatti. Paloittele kasvikset lohkoiksi ja keitä kypsiksi vähässä vedessä. Laita vettä kattilaan sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Murskaa kypsät kasvikset käsin tai sähkövatkaimella. Lisää lämmitetty maito tai kasvisten keitinvesi. Mausta sose lopuksi suolalla ja ripauksella muskottia.

Tarjoile bataatti-perunasose esimerkiksi auringonkukansiemenillä maustettujen punajuuripihvien seurana. Resepti löytyy reseptiarkistosta.

Vinkki

Voit käyttää nesteenä maidon sijaan myös kasvisten keitinlientä.

Yksi annos sisältää 152 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":9,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":126},"weight":{"fat":0.9,"alcohol":0,"protein":4.1,"carbohydrates":30},"percent":{"fat":6,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":83},"total":{"kcal":151,"weight":35,"percent":100}}}