Ladataan... Ladataan...

Bataatti-peruna-broilerivuoka

Valmistusaineet 8:lle
700 g Bataatti
800 g Peruna, punnittu kuorineen
400 g Broilerin fileesuikaleet, hunajamarinoitu, Kariniemen, hk
200 g Vuohenjuusto, pehmeä, chevre yms.
2.5 dl Ruokakerma, maustettu, 3 juustoa, valio
1 tl Merisuola
3 tl (rouhittu) Mustapippurirouhe
Valmistusohjeet

Kuori ja viipaloi bataatit sekä perunat. Esikeitä viipaleita vedessä 10-15 minuuttia. Ruskista sillä aikaa hyvin kevyesti broilerisuikaleet.

Lado vuokan pohjalle ensin kerros bataatti- ja perunaviipaleita. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria. Ripottele sen jälkeen puolet broilerisuikaleista ja puolet vuohenjuustosta murusteltuna.

Tee toinen kerros samalla tavalla. Lado vielä päällimmäiseksi vuokaan ohut kerros bataatti- ja/tai perunaviipaleita. Kaada päälle purkillinen (2,5 dl) ruokakermaa ja paista ensin 175 asteessa puoli tuntia. Nosta lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista 15-30 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä, pinta on saanut väriä ja ylimääräinen neste on haihtunut.

Vinkki

Kasvisversion saat, kun jätät broilerisuikaleet pois.

Yksi annos sisältää 300 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":98,"alcohol":0,"protein":69,"carbohydrates":133},"weight":{"fat":10.6,"alcohol":0,"protein":16.7,"carbohydrates":32.4},"percent_raw":{"fat":0.3273472975884078,"alchohol":0,"protein":0.22933263410966123,"carbohydrates":0.4433200683019309,"alcohol":0},"percent":{"fat":33,"alchohol":0,"protein":23,"carbohydrates":44,"alcohol":0},"total":{"kcal":300,"weight":59.699999999999996,"percent":100}}}

 
Sulje