Ladataan... Ladataan...

Baskilainen kalakeitto

Valmistusaineet 6:lle
200 g Ahvenfilee
125 g Broileri rintafilee, nahaton
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
3 tl Oliiviöljy
50 g Kuorittuja katkarapuja
100 g Sinisimpukka vedessä
200 g Salottisipuli
500 g Paprika punainen
5 dl Tomaattimurska
12 kynsi Valkosipuli
5 dl Valkoviini kuiva
2 kpl Kanaliemikuutio
1.5 l Vesi
1 dl Persilja, tuore
0.5 tl Timjami, kuivattu
0.5 tl Tabasco
0 g Valkopippuri
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
0.3 tl Cayennepippuri
Valmistusohjeet

Kuullota silputtu salottisipuli kasarissa. Lisää pilkottu paprika, tomaattimurska ja valkosipuli ja hauduta hetki. Lisää valkoviini, kanaliemi (kuutiot + vesi) ja mausteet. Keitä noin puoli tuntia alhaisella lämmöllä.

Paloittele sillä aikaa kala ja kana. Paista suolalla ja pippurilla maustetut palat nopeasti öljyssä.

Soseuta keitto tehosekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Tarkista maku. Keiton pitää olla tulista.

Lisää lopuksi keittoon katkaravut, sinisimpukat ja friteeratut kala- ja kanapalat. Lämmitä hetki ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 222 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":46,"alcohol":54,"protein":71,"carbohydrates":51},"weight":{"fat":5,"alcohol":7.6,"protein":17.3,"carbohydrates":12.5},"percent_raw":{"fat":0.20765516549442326,"alchohol":0,"protein":0.3176456397310621,"carbohydrates":0.23055439425803267,"alcohol":0.24414480051648188},"percent":{"fat":21,"alchohol":0,"protein":32,"carbohydrates":23,"alcohol":24},"total":{"kcal":223,"weight":42.4,"percent":100}}}

 
Sulje