Ladataan... Ladataan...

Baileys-ricottajuustokakku

Valmistusaineet 12:lle
200 g digestive-keksejä
1 g voisulaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Reseptin osa 2
600 g ricotta-juustoa
2.5 dl sokeria
4 kpl kananmunia
2 tl vaniljasokeria
125 g smetanaa
100 g tummaa suklaata pieninä paloina
0.5 dl kermalikööriä (Baileys)
Reseptin osa 3
200 g ranskankermaa
2 rkl sokeria
Valmistusohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Tee pohja. Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan ja kaakaojauheen kanssa. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Valuta ricotasta vesi pois siivilässä. Laita ricotta kulhoon ja vatkaa juusto sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri sekoittuu ricottaan. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten. Lisää vaniljasokeri, smetana ja likööri. Kääntele seokseen suklaapalat.

Kaada seos pohjan päälle ja paista uunissa noin 45 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan noin 1 tunti.

Tee päällys sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Levitä päällyste kakulle. Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Vinkki

Baileys-liköörin tilalla voit käyttää myös espressoa.

Yksi annos sisältää 419 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":219,"alcohol":4,"protein":40,"carbohydrates":156},"weight":{"fat":24.1,"alcohol":0.5,"protein":9.8,"carbohydrates":38.5},"percent":{"fat":52,"alcohol":1,"protein":10,"carbohydrates":37},"total":{"kcal":418,"weight":72.9,"percent":100}}}